GRATIS bog, tips og nyheder
Klik her, hvis du vil have et uddrag fra bogen om dating, gode tips til at tiltrække og fastholde en dejlig kæreste, samt være opdateret med nyheder. Flere oplysninger.

At hvile i sig selv

Hvad betyder det?

– Mange bruger udtrykket ”at hvile i sig selv” om den partner de søger på datingsiderne.

– Et godt parforhold indebærer at begge parter hviler i sig selv.

– Og selvfølgelig skal en leder hvile i sig selv.

Så hvad indebærer det egentlig?

© Theodor38 | Dreamstime.com

© Theodor38 | Dreamstime.com

Det er naturligvis individuelt, hvad man lægger i udtrykket, men jeg vil her nævne 21 punkter med min opfattelse af, hvad hvilen i sig selv er, samt hvad man kan gøre for at opnå denne tilstand:

 1. Når man hviler i sig selv, føler man en dyb indre ro og væren. Man oplever en naturlig balance i krop, sind og ånd, uanset om man befinder sig i trygge omgivelser eller der raser en orkan omkring en.
 2. Man behøver man ikke bekræftelse fra andre. Selvfølgelig er det dejligt at få bekræftelse, men man har ikke brug for det.
 3. Det er en eller anden form for optimisme, der gør, at man grundlæggende er glad og kan overskue ting, der ikke nødvendigvis er helt fantastiske, når de opstår. Selv om det ikke går godt, er man stadig optimist. Det har intet at gøre med at være en jublende lalleglad optimist, men derimod at man ikke lader sig slå ud over små eller store udfordringer.
 1. Man er tilfreds og taknemmelig med det, man har og er. Dette forhindrer imidlertid ikke, at man ønsker mere, fordi det er en naturlig udvikling.
 1. At man overvejende er positiv og kun lidt negativ. At kan ser det halvfulde glas og ikke det halvtomme.
 1. At man er ærlig og etisk. At man har et økologisk syn på tilværelsen, dvs ser sammenhænge og forholdet mellem de levende væsner og mellem dem og deres miljø.
 1. At hvile i sig selv er at vise sine medmennesker tillid, uden at ængstes. At være i stand til uden bekymring at kunne give slip og opgive perfektionismen.
 1. At man har empati med andre mennesker, viser hensyn, og er respektfuld.
 1. Man hviler i sig selv, når man har et højt selvværd og stor selvtillid.
  Se http://datingdanmarkcoaching.dk/single/hvad-er-forskellen-mellem-selvvrd-selvtillid-og-selvsikkerhed. Hvis man har lavt selvværd, tænker man negative ting om sig selv. Hvis man har et højt selvværd, hviler man i sig selv, og føler at man er noget værd, alene fordi man eksisterer.
 1. Man har en meget høj grad af selvansvarlighed, og man er klar over, at der ikke findes nogen tilfældigheder. At vi hver især skaber vores egen virkelighed, og at den indre tilstand afspejler sig i omgivelserne og i de mennesker, man er sammen med.
  Se http://www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/parterapi/hvad-er-selvansvarlighed
 1. At man kan sige undskyld til andre, hvis man har dummet sig.
 1. At man ikke er rabiat eller yderliggående, hverken med politik, religion eller i andre ideologiske sammenhænge. At man ikke har en voldelig eller addiktiv adfærd, dvs at man ikke er afhængig af nogen eller noget.
 1. At man kan lide både sit eget og andres selskab.

  © Sunin | Dreamstime.com

  © Sunin | Dreamstime.com

 1. At han kender og følger Livets Færdselsregler, dvs de skrevne og uskrevne regler der er i alle menneskelige relationer, for at vi kan omgå hinanden på den mest hensigtsmæssige måde.
 1. At man har en personlig udstråling.
 1. At man føler sig tryg, hvilket selvfølgelig er en relativ størrelse. En nybagt mor og en jægersoldat på mission har forskellige definitioner på tryghed.
 1. At ens selvopfattelse nogenlunde svarer til andres opfattelse af en selv, dvs at man har et realistisk syn på tilværelsen og på sig selv.
 1. At man føler sig god nok. At man er afklaret med, at man som menneske nogle gange er på toppen og andre gange er usikker og tvivler på sig selv.
 1. At der er sammenhæng mellem ens krop og bevidsthed. At man har en høj grad af kropsbevidsthed og kan mærke sig selv.
 1. At man altid gør sit bedste i nuet, og véd at det er godt nok. At man sammenligner sig med sig selv og sine tidligere præstationer, dvs at man aldrig sammenligner sig med andre.
 1. Når man hviler i sig selv, er man ligeglad med, hvad andre mennesker tænker. Man er i stand til at mobilisere det mod, der skal til, for at man kan udfolde sit fulde potentiale og være præcis den, man er.

En mand, der hviler i sig selv, er en maskulin mand, og en kvinde, der hviler i sig selv, er en feminin kvinde.

Hvordan kan du se, at du hviler i dig selv?

Stil dig selv følgende spørgsmål:

 • Er jeg positiv eller negativ?
 • Er jeg optimist eller pessimist?
 • Er jeg rolig eller er jeg vred?
 • Har jeg fundet min ideelle partner og har et godt parforhold?
 • Er jeg generelt taknemmelig og tilfreds?

Hvad skal der til, for at du kan føle, at du hviler i dig selv?

 • Har du brug for at få styr på din økonomi, komme i bedre form, holde op med at ryge og drikke, finde et nyt arbejde, eller at få gang i dit kærlighedsliv?
 • Er det nødvendigt at få ryddet op i gamle og ubrugelige holdninger og overbevisninger, som afholder dig fra at være glad og taknemmelig?
 • Hvad har indtil nu forhindret dig i at realisere dine mål, og hvad skal der til, for at du når dem?

Husk, at det at hvile i sig selv er en relativ størrelse. Man kan ikke sætte procenter på, og man når aldrig et slutresultat. Det er en livslang proces.

Leave a Reply

Bog om dating for mænd
Hvordan kan man finde sit livs udkårne og få parforholdet til at vare ved?
Bog

Læs mere om bogen på
www.Datingsider-SiderAfDating.dk

Soulmate gratis samtale coaching
Afklarende samtale
Ønsker du mere klarhed om hvordan du kan finde en kæreste?
Gratis afklarende samtale
Telefon


Eksempler frihed kontakt nyheder
Ny gruppe for singler
Denne gruppe vil give dig større klarhed som single, og vise dig hvad der skal til for at du kan tiltrække dig din ideelle partner og få parforholdet til at være ved. Klik her for at læse mere

Eksempler frihed kontakt nyheder
Artikler og blogposts

Klik på Blog/Nyheder for at læse forskellige artikler om dating og singleliv.
.
Foredrag og coaching

Klik på FOREDRAG eller WORKSHOP eller KURSUS eller COACHING eller GRUPPE for at læse mere
.
Følg os på facebook
facebook
Tilbud!
De mest læste artikler