GRATIS bog, tips og nyheder
Klik her, hvis du vil have et uddrag fra bogen om dating, gode tips til at tiltrække og fastholde en dejlig kæreste, samt være opdateret med nyheder. Flere oplysninger.

How to get a girlfriend – Hvordan finder jeg en kæreste?

Overskriften på denne artikel er på engelsk. Eller rettere sagt, halvdelen er på engelsk og den anden halvdel er på dansk. Grunden er, at der er skrevet et hav af artikler på engelsk om singleliv og dating, men relativt få er på dansk. Det vil jeg råde bod på her.

Der er rigtigt mange måder at finde en kæreste på. Man kan lede i sit nærområde, eller man kan gå på Nettet. Nogle bruger også ferierejser eller deres arbejde til at søge efter den eneste ene.

Men sandheden er, at du kan komme til at lede rigtigt længe – og lede forgæves – hvis du ikke først har fundet dig selv. Du kan risikere at finde den ene ”dårlige kopi” af dig selv efter den anden, og hverken du eller dine skiftende kærester vil i længden være tilfredse.

Grunden til, at mange dyrebørn har så kort en opvækstperiode, inden de må klare sig selv, er fordi der ikke er så meget, de behøver at lære.

Når menneskers opvækstperiode er så relativt lang (cirka 18 år) er det ikke fordi vi er dummere end andre levende væsener, men fordi der er så utroligt meget, vi kan lære. Igennem 100.000 år har vi kunnet udvikle os til voksne mennesker i fred og ro, hvor vi har lært alt, hvad der var værd at vide, ved at se på hvordan andre (de voksne) gjorde. ”Monkey see, monkey do!”

Men de seneste århundreder og årtier er udviklingen gået stærkere og stærkere. Ikke mindst i forbindelse med introduktionen af fjernsynet, som gjorde det muligt at se, hvordan andre end vores forældre og venner levede. Udviklingen er bogstaveligt talt eksploderet, og det lader ikke til at kurven flader ud foreløbig. Ulempen ved at alting går stærkere og stærkere, er, at nogle af de ting, vi i fred og ro tidligere kunne lære, ikke har den samme tid og ro. Der er så uendeligt meget mere og nyt at lære i dag end der var for bare 25 år siden.

For mange mennesker er et liv med en dejlig partner i tryghed, ro og balance dog stadig højt prioriteret. Hvordan finder man den eneste ene? Ikke mindst dig, der har taget dig tid til at læse denne artikel, er interesseret i dette emne.

Sandheden er, at hvad vi søger, ofte ikke er i stand til at dække de behov, vi har. Dette ses tydeligst i skilsmisse-statistikkerne. Cirka 30.000 danske par bliver hvert år lovformeligt gift og sværger hinanden evig troskab og kærlighed – men halvdelen af disse par bliver på et tidspunkt skilt.

Hvis vores behov ikke kan dækkes af det, vi leder efter og finder, er det så fordi der ikke er kvalitet nok derude? Næppe! Måske er det snarere vores behov, der skal kigges lidt efter i sømmene. Hvad forventer vi egentligt? Handler det mere om holdninger og overbevisninger, end om der findes ”ordentlige” kvinder til os mænd?

Hvad er lettest at ændre på, hvis de andre (i familien) ikke vil, som du vil: Alle de andre, eller mig selv?

Hvis du svarer ”de andre”, hvor stor succes har du så indtil nu haft med at ændre på dem? Hvis det er lykkedes dig, har der så været nogle relationsmæssige omkostninger ved det?

Hvad er mest ubehageligt at ændre på: Alle de andre, eller mig selv?

Derfor er det svært!

© Luba V Nel | Dreamstime

© Luba V Nel | Dreamstime

Imidlertid drejer det sig ikke om, at du skal sænke kvaliteten af dine behov. Slet ikke! Det er snarere arten af dine behov, du måske skal have justeret en smule.

Hvis jeg eksempelvis vil have en ny bil, og forventer at den har fem hul i stedet for fire, så kan jeg for det første lede rigtigt længe. Den vil også være ekstra dyr i indkøb og drift. Og ER det egentlig en fem-hjulet bil, jeg ønsker mig? Hvad er mit kørselsbehov helt basalt?

Tænk hvis mit kriterium i stedet var en fire-hjulet bil, og det var det, jeg ledte efter. Så kunne jeg nøjes med at koncentrere mig om bilen skulle være en Audi eller Fiat. Mon ikke dette ville gøre min søgning meget lettere?

Som sagt har de fleste i dag ikke lært tilstrækkeligt om hvordan man leder efter en kæreste – og endnu mindre har vi i dag lært hvordan vi vedligeholder vores parforhold. Det er bestemt ikke let for sammenbragte familier og alene-forsørgere at lære deres børn noget om, hvordan man lever i en kernefamilie og løse alle udfordringerne sammen i tykt og tyndt, i medgang og modgang.

I gamle dage gik man i mesterlære for at lære alt, hvad der var værd at lære. Mester kunne håndværket, og lærte det stille og roligt videre til sin svend. I dag har vi ikke tid til at lære et bestemt håndværk på den måde, men sidder i stedet på skolebænken og går i praktik. Det forkorter læringstiden med adskillige år – for vi har jo så travlt…

Er dating-livet og parforholdet også nødt til at gå fra mesterlærer i familien, til noget man har brug for at lære på skolebænken og i praktik? Måske ER det bare sådan? Tiden er ændret og dermed ogs behovet for måder at lære på.

Så tag tyren ved hornene:

1) Erkend, at der er noget, du har brug for at lære.

2) Find ud af, hvor og af hvem du kan lære det.

3) Lær det!

Det er måske den eneste farbare vej til at få et lykkeligt liv sammen med din ideelle kvinde.

http://www.e-pages.dk/lokalavisenfrb/205/12


På www.DatingDanmarkCoaching.dk/workshop kan du læse mere om kurset i hvordan man som mand kan finde sig en kæreste.

.

Leave a Reply

Bog om dating for mænd
Hvordan kan man finde sit livs udkårne og få parforholdet til at vare ved?
Bog

Læs mere om bogen på
www.Datingsider-SiderAfDating.dk

Soulmate gratis samtale coaching
Afklarende samtale
Ønsker du mere klarhed om hvordan du kan finde en kæreste?
Gratis afklarende samtale
Telefon


Eksempler frihed kontakt nyheder
Ny gruppe for singler
Denne gruppe vil give dig større klarhed som single, og vise dig hvad der skal til for at du kan tiltrække dig din ideelle partner og få parforholdet til at være ved. Klik her for at læse mere

Eksempler frihed kontakt nyheder
Artikler og blogposts

Klik på Blog/Nyheder for at læse forskellige artikler om dating og singleliv.
.
Foredrag og coaching

Klik på FOREDRAG eller WORKSHOP eller KURSUS eller COACHING eller GRUPPE for at læse mere
.
Følg os på facebook
facebook
Tilbud!
De mest læste artikler