GRATIS bog, tips og nyheder
Klik her, hvis du vil have et uddrag fra bogen om dating, gode tips til at tiltrække og fastholde en dejlig kæreste, samt være opdateret med nyheder. Flere oplysninger.

Hvordan man giver slip på tidligere parforhold og partnere

Forelskelse og kærlighed er nogle meget mærkelige størrelser. Først føler man, at man slet ikke kan leve uden ham eller hende. Senere bliver vedkommende ens værste fjende. Man kan slet ikke forstå, at man i første omgang var vild med at blive gift og få børn med ham eller hende. Men sådan kan det gå.

© Theodor38 | Dreamstime.com

© Theodor38 | Dreamstime.com

Opbrud og skilsmisse gør altid ondt, fordi en drøm er blevet knust. Det kan være svært at skulle give slip på den, man elsker så højt, og bare lade tingene være – uanset hvor dårligt din ex har behandlet dig. Men at leve i fortiden, samt at dvæle ved negative oplevelser, gør det svært at møde nye mennesker og leve livet fuldt og helt.

I denne artikel vil jeg udelukkende fokusere på, hvordan du giver slip på din ex og kommer videre med dit liv – selv om du stadig er forelsket eller du har svært ved at acceptere bruddet.

1. Vurdering og valg.

Uanset hvad der er sket, skal du så objektivt som muligt vurdere situationen. Er det værd at arbejde på at få forholdet på fode igen, eller er det simpelthen helt forbi, og du skal bare finde ud af at håndtere det og afslutte forholdet totalt?

2. Dansen med døden

Hvis I har kendt hinanden længe, måske har været gift i mange år, og virkelig elskede hinanden højt (til at begynde med), er der stor risiko for at du føler, at han eller hun vil komme tilbage, og at det vil blive godt igen. Enhver tanke om genforening er en helt normal psykologisk forsvarsmekanisme, fordi sandheden er for smertefuld. Det kaldes også ”dansen med døden” og er en nødvendig fase, man skal igennem. Læs også om psykologiske forsvarsmekanismer på www

3. Få luft

Sørg for at omgive dig med venner og familie, som du har tillid til. Nære venner kan ofte spotte advarselssignaler, og bør også vide, hvad der skal til for at lette stemningen. Venner kan nogle gange være lettere at tale med end familien.

Brug vreden og smerten konstruktivt. Få professionel hjælp fra en ekspert, der kan trøste dig på den mest hensigtsmæssige måde. Du har ikke brug for medynk eller medlidenhed, men derimod medfølelse og omsorg. Når du får luft for din smerte og frustration, vil det få dig til at føle dig bedre tilpas.

4. Kontakt

Jeg har selv adskillige gange prøvet opbrud og skilsmisser, og hver gang har det været hårdt for mig. Når det skete havde jeg ikke lyst til at være sammen med venner, at spise og drikke eller noget som helst andet. Jeg følte mig vred, trist og modløs. Men jo mere man gør dette, jo værre kan det blive. Så nogen gange skal man ikke blot følge sit hjerte, men gøre noget, der umiddelbart føles ubehageligt – fx at opsøge andre mennesker, når man har mest lyst til at være alene.

5. Fjern kontakten

Fjern al kontakt med din ex. Slet alle email-adresser, telefonnumre, links på sociale medier. Med andre ord skal ud fjerne alle de oplysninger, der kan bruges til at komme i kontakt med din ex igen.

Hvis forholdet varede i lang tid, eller forbindelsen var meget stærk, vil der næsten helt sikkert komme perioder med svaghed, hvor du får lyst til at genoprette forbindelsen. Det er meget lettere at modstå denne fristelse, hvis der ikke er nogen indlysende måde at kontakte ex’en på.

6. Kassér

Smid alt, hvad der minder om din ex, ud. Det kan være svært at glemme et overstået forhold, hvis der er påmindelser rundt om i boligen, uanset om det billeder, gamle tøj, smykker, møbler, sportsudstyr eller lignende. En del af afslutningen på forbindelse med en gammel flamme er at fjerne de ting, lyde og lugte, der var en del af forholdet.

Du må selvfølgelig ikke begå ulovligheder, når du smider andres ejendele væk. Smid kun ud af de ting med forbindelse med din ex, som du selv ejer. Hvis det ikke er lovligt at fjerne eller ødelægge dem, så pak det hele i kasser og bed en ven om at aflevere det til ex’en. Eller sæt det væk et sikkert sted, fx på et loftrum.

7. Ingen kontakt

Tiden læger alle sår, siges der. Jo længere, I var sammen, jo længere tid vil det tage at komme over det. Der vil være tidspunkter, hvor du savner din ex, og det er helt naturligt. Lad være med at kontakte ham eller hende, eller at besvare opkald, fordi din ex har det dårligt. Han eller hun er ikke længere i dit liv, og hvis det kan hjælpe, kan du tænke på de oplevelser, der skabte bruddet eller andre dårlige minder, I havde sammen. Dette kan gøre det lettere for dig at komme over det.

8. Re-fokusering

Nu er det tid at arbejde på dig selv. Løb ture, hæng ud med de gamle venner, du har forsømt, find en ny hobby, og bare fokuser på dig selv. Når vi er i parforhold, er vi tilbøjelige til at ofre os for vores kærester/ægtefælle og tage for lidt vare på os selv. Brug alene-tiden til at gøre noget for dig selv, og til at arbejde på de ting i dig, du kan forbedre.

9. Healing af et knust hjerte

Mange fraskilte og forsmåede finder ret hurtigt en ny partner. Det er bestemt ikke altid lige sundt. Se min artikel om hvordan man behandler et knust hjerte, fx www.datingdanmarkcoaching.dk/single/et-bent-eller-lukket-hjerte.

10. Giv slip

Sandheden er, at alle brud og skilsmisser er smertefulde på en eller anden måde. Du elsker et menneske af hele dit hjerte, og har på et tidspunkt måske håbet at kunne tilbringe resten af ​​dit liv sammen med vedkommende. Men tingene udvikler sig ikke altid, som vi ønsker det. En trøst er, at der er en læring i alle de ting, vi oplever. Ved at vide, hvordan man håndtere enhver given situationen, hvad enten den er dårlig eller god, kan du blive en meget stærkere person og langsomt lære at give slip på ting, der ikke længere er værd at klamre sig til. Det er let at sige, og svært at forstå, når man sidder midt i smerten, men ofte vil man på sigt erfare, at det er rigtigt.

© Anmfoto | Dreamstime.com

© Anmfoto | Dreamstime.com

Leave a Reply

Bog om dating for mænd
Hvordan kan man finde sit livs udkårne og få parforholdet til at vare ved?
Bog

Læs mere om bogen på
www.Datingsider-SiderAfDating.dk

Soulmate gratis samtale coaching
Afklarende samtale
Ønsker du mere klarhed om hvordan du kan finde en kæreste?
Gratis afklarende samtale
Telefon


Eksempler frihed kontakt nyheder
Ny gruppe for singler
Denne gruppe vil give dig større klarhed som single, og vise dig hvad der skal til for at du kan tiltrække dig din ideelle partner og få parforholdet til at være ved. Klik her for at læse mere

Eksempler frihed kontakt nyheder
Artikler og blogposts

Klik på Blog/Nyheder for at læse forskellige artikler om dating og singleliv.
.
Foredrag og coaching

Klik på FOREDRAG eller WORKSHOP eller KURSUS eller COACHING eller GRUPPE for at læse mere
.
Følg os på facebook
facebook
Tilbud!
De mest læste artikler