GRATIS bog, tips og nyheder
Klik her, hvis du vil have et uddrag fra bogen om dating, gode tips til at tiltrække og fastholde en dejlig kæreste, samt være opdateret med nyheder. Flere oplysninger.

Hvordan man læser andres kropssignaler

Det kan være en god idé at lægge mærke til de signaler, som mænd og kvinder udsender med deres kropssprog. Vores undervidsthed registrerer alting, men hvis vi kan bringe dette op til vores bevidsthed, vil mange ting gå betydeligt lettere for os. Nogle er gode til at aflæse kropssproget, mens andre ikke er. Heldigvis kan det læres – som med så meget andet.

Her er nogle tips i forbindelse med kontakten med en person, man er interesseret i:

1. Afstanden mellem jer

Vær opmærksom på, hvor tæt I står på hinanden. Jo tættere rent fysisk, jo tættere følelsesmæssigt.

Det gælder både individuelt og kulturelt. Araberes revir (personlige område) er mindre end skandinavers, hvilket betyder, at i et rum fyldt med arabere og danskere, vil danskerne efterhånden være trængt op mod bagvæggen. Grunden er, at hver gang araberen går et skridt fremad mod samtalepartneren, går danskeren et skridt baglæns.

I en indisk bus klumper man sig tæt sammen i den ene ende. I en dansk bus sætter man sig så langt fra hinanden som muligt.

Hvis vi ser bort fra de kulturelle forskelle, kan du eksperimentere med at bevæge dig tættere på eller længere væk fra din samtalepartner. Læg mærke til, om han eller hun gør det samme som dig – eller det modsatte.

2. Hovedets stilling

Et hoved på skrå kan være en invitation til at lege eller flirte. Især hvis det er kombineret med et smil og øjenkontakt.

Hvis hovedet sænkes, kan det være fordi den anden er genert eller ønsker at skjule noget. Det kan også være for at holde afstand på grund af usikkerhed eller frygt.

Et løftet hoved viser selvtillid og højt selvværd – eller tegn på ønsket om dominans.

Vær opmærksom på, at i nogle kulturer er det, at sænke hovedet, tegn på respekt.

3. Ansigtet

Når en person slikker sine læber, er det ofte et tegn på, at vedkommende kan lide dig, og muligvis flirter.

4. Øjnene

Øjnene siges at være sjælens spejl. Det meste flirteri foregår med øjnene. At fastholde blikket i 4-5 sekunder kan være svært, men er samtidig en invitation til kontakt. Blot skal man passe på ikke at stirre.

© Abdone | Dreamstime

© Abdone | Dreamstime

Folk, der ser ud til siderne, kan være usikre, nervøse eller distraherede. Et skævt blik kan være tegn på mistro eller usikkerhed.

Hvis en person kigger ned i gulvet, er vedkommende formentlig enten genert eller tilbageholdende. Det kan i andre kulturer også være tegn på ydmyghed eller underkastelse. For en araber er direkte øjenkontakt respektløst.

Store pupiller (uden brug af medicin eller bevidsthedsforskydende stoffer) betyder normalt stor interesse og måske forelskelse.

5. Hænderne

Gestikulation med hænderne fortæller meget om personen. Om denne er levende eller mere indadvendt. Læg især mærke til, hvor fingrene peger hen, samt om hænderne er åbne eller lukkede.

6. Fødderne

Normalt peger fødderne hen i retning af den eller det, der interesserer vedkommende. Korslagte ben kan pege mod eller væk fra dig.

7. Berøring

En person kan ubevidst røre sig selv på det sted, vedkommende ønsker at blive berørt. En kvinde kan røre sig selv på lårene eller på halsen. Eller lade fingrene løbe igennem håret. Især hvis hun kigger direkte på dig, mens hun gør det, er det et tydeligt signal på interesse.

8. Spejling

Hvis din samtalepartner kopierer dine bevægelser og kropssprog, kan det være ægte tegn på, at vedkommende er interesseret i dig, og forsøger at skabe kontakt. Prøv at ændre din kropsholdning en lille smule og se, om også dette bliver spejlet.

9. Forsvar

Når man folder sine arme over brystet og lægger benene over kors, betyder det normalt, at man ønsker at lukke af for noget udefra og beskytte sig. Selv om det bare er gammel vane, betyder det alligevel noget, for det er underbevidsthedens signal. Måske er personen reserveret, ubehageligt til mode eller vedkommende forsøger at skjule noget.

Hvis armene er foldede, mens fødderne står skulderbredt fra hinanden, er dette en stilling af sejhed eller myndighed.

Hænderne på hofterne kan betyde at vedkommende venter utålmodigt – eller bare er træt.

Knyttede næver kan være irritation, vrede eller nervøsitet.

.
Konklusion

© Luba V Nel | Dreamstime

© Luba V Nel | Dreamstime

Døm ikke en person alene på kropssproget. Det er kun en del af en helhed. Enhver person har sit eget unikke kropssprog.

Vær særlig opmærksom på ændringer i kropsproget, snarere end det rent statiske.

Lad være med at stirre, når du kigger efter andres kropssprog.

Du kan lære meget om kropssprog ved fx at skrue helt ned for lyden på TV-apparatet i begyndelsen af en udsendelse, og midtvejs skrue op. Gæt forinden, hvad de snakker om. Gør det mange gange gennem flere uger. Det er ikke nok blot at gøre det en enkelt gang for at lære det ordentligt.

Lad være med udelukkende at fokusere på kropssproget. Det er kun en af kanalerne mellem mennesker. Gør det diskret, og hold fokus på vedkommendes ansigt, når du taler med folk.

.

Læs også http://datingdanmarkcoaching.dk/single/hvordan-kan-man-invitere-en-kvinde-til-et-stvnemde

.

Leave a Reply

Bog om dating for mænd
Hvordan kan man finde sit livs udkårne og få parforholdet til at vare ved?
Bog

Læs mere om bogen på
www.Datingsider-SiderAfDating.dk

Soulmate gratis samtale coaching
Afklarende samtale
Ønsker du mere klarhed om hvordan du kan finde en kæreste?
Gratis afklarende samtale
Telefon


Eksempler frihed kontakt nyheder
Ny gruppe for singler
Denne gruppe vil give dig større klarhed som single, og vise dig hvad der skal til for at du kan tiltrække dig din ideelle partner og få parforholdet til at være ved. Klik her for at læse mere

Eksempler frihed kontakt nyheder
Artikler og blogposts

Klik på Blog/Nyheder for at læse forskellige artikler om dating og singleliv.
.
Foredrag og coaching

Klik på FOREDRAG eller WORKSHOP eller KURSUS eller COACHING eller GRUPPE for at læse mere
.
Følg os på facebook
facebook
Tilbud!
De mest læste artikler