GRATIS bog, tips og nyheder
Klik her, hvis du vil have et uddrag fra bogen om dating, gode tips til at tiltrække og fastholde en dejlig kæreste, samt være opdateret med nyheder. Flere oplysninger.

Overgangen fra single-liv til parforhold

Det kan godt være en stor udfordring at gå fra en status som single til at leve i parforhold. Især hvis man har været single i mange år.

Manden er måske vant til at smide sit tøj på sengen eller gulvet, når han kommer hjem fra arbejde.

Og kvinden er måske vant til at gøre, hvad det passer hende, uden at skulle rådføre sig med andre.

Ingen af delene holder i et parforhold.

Følgende er nogle af de ændringer, som begge parter vil være nødt til overveje, hvis de ønsker en jævn overgang til et stabilt parforhold:

1. Måltiderne

Hvis du som single kun lavede mad til dig selv, når du var i humør til det, skal du nu til at tilpasse din appetit til en anden person. Selv om I spiser jeres måltider sammen, kan du stadig godt spise mellemmåltider, eller spise meget lidt til et måltid blot for at holde med selskab, men der er alligevel nogle mønstre du nok må ændre. Især når der kommer børn til.

2. Tøjvask, rengøring og madlavning

De huslige pligter klarer mange singler selv – eller de betaler sig fra det (rengøringshjælp og restaurant). Når man er to, må man drøfte, hvordan pligterne bliver fordelt ligeligt. Måske laver begge to det hele skiftevis eller sammen, eller den ene påtager sig ansvaret for en ting, og den anden tager ansvaret for noget andet.

Udfordringen mellem jer kan være, at I har forskellige holdninger til definitionen ”rent” og ”grundigt”. Det er vigtigt, at I kender hinandens holdninger og grænser på dette område, og at I respekterer hinanden.

3. Venner af det modsatte køn

Som single har du formentlig haft en del venner af det modsatte køn. Måske har du både flirtet og gået i seng med dem. Det skal af gode grunde slutte helt og aldeles, når du indleder et parforhold. Måske er det nødvendigt at afbryde forbindelsen totalt med nogle af dine gamle venner.

4. I byen

Der er forskel på at gå i byen som single og som halvdelen af et parforhold. Selvfølgelig kan I gå i byen sammen og være sammen, men der er formodentlig nogen aktiviteter, du bliver nødt til at begrænse eller stoppe, når du lever i parforhold. Tal grundigt om det med hinanden. Du må ikke holde op med at spille kort med gutterne, eller have venindeaftener. Men de vilde singlefester er definitivt slut.

5. A-menneske og B-menneske

Hvis den ene af jer er vant til at sidde op til sent, enten på computeren, foran fjernsynet eller sammen med vennerne – og den anden foretrækker at gå tidligt i seng mod til gengæld at være frisk om morgenen, kan det godt give nogle gnidninger. Der skal måske slækkes fra begge parter og indgås nogle kompromis’er. Hvis I kan få det til at passe med at I en gang imellem gør, hvad det passer jer, uden at genere den anden, er dette måske den bedste løsning.

6. Pæn eller sjusket

Hvor tit skal man skifte tøj? Hvor ofte er det nødvendigt at tage bad? Kan man lægge brugt tøj ned sammen med det rene i skuffen? Er det nødvendigt at stryge alt tøjet? Hvad hvis din elskede har en helt anden holdning end dig til disse ting?

Hvem beslutter sig for hvornår der skal gøres rent og ryddes op? Hvis det altid er den samme, kan det give nogle ubalancer i parforholdet.

Kommunikation og respekt er nøgleordene i alle ovennævnte punkter. Til at begynde med i et parforhold er det sjældent et problem, men når forelskelsen er forduftet efter et års tid, og hverdagen holder sit indtog, kan det blive rigtigt svært. Derfor er det vigtigt at skabe sig så god en start som muligt. Viden, læring og træning er hvad der skal til. Det vil forhindre mange gnidninger senere.

Leave a Reply

Bog om dating for mænd
Hvordan kan man finde sit livs udkårne og få parforholdet til at vare ved?
Bog

Læs mere om bogen på
www.Datingsider-SiderAfDating.dk

Soulmate gratis samtale coaching
Afklarende samtale
Ønsker du mere klarhed om hvordan du kan finde en kæreste?
Gratis afklarende samtale
Telefon


Eksempler frihed kontakt nyheder
Ny gruppe for singler
Denne gruppe vil give dig større klarhed som single, og vise dig hvad der skal til for at du kan tiltrække dig din ideelle partner og få parforholdet til at være ved. Klik her for at læse mere

Eksempler frihed kontakt nyheder
Artikler og blogposts

Klik på Blog/Nyheder for at læse forskellige artikler om dating og singleliv.
.
Foredrag og coaching

Klik på FOREDRAG eller WORKSHOP eller KURSUS eller COACHING eller GRUPPE for at læse mere
.
Følg os på facebook
facebook
Tilbud!
De mest læste artikler