GRATIS bog, tips og nyheder
Klik her, hvis du vil have et uddrag fra bogen om dating, gode tips til at tiltrække og fastholde en dejlig kæreste, samt være opdateret med nyheder. Flere oplysninger.

Sundhed og helbred

Københavns Universitets Institut for Folkesundhedsvidenskab fortæller, at danskere i sunde forhold har færre hjerteproblemer, bedre immunforsvar, større mentalt velvære og lever længere. Skænderier og skilsmisser trækker den forkerte vej og påvirker også børnenes helbred. I hvert tiende danske forhold er begge parter ulykkelige, og deres helbred lider under det.

Når vores helbred er svækket, når vi ligger i sengen, når vi er i dårligt humør, nedtrykte, energiforladte og måske har svært ved at finde meningen med livet, så er vi i ubalance eller uligevægt.

Jeg er af den overbevisning, at helbredsmæssige udfordringer er fravær af sundhed. Lidt firkantet sagt er sundhed det samme som balance, og helbredsmæssige udfordringer er ubalance. Hvis du ikke føler dig godt tilpas, er du i ubalance. Ubalancerne kan være skabt af enten noget, du har fået for meget af, eller noget du mangler.

Et gammelt mundheld siger, at for lidt og for meget fordærver alting. Altså at man ikke skal have hverken for lidt eller for meget af noget, men lige tilpas.

Jeg mener, at der er fem grunde til vores fysiske og følelsesmæssige ubalancer:

1. Forgiftning – hvad som helst vi får for meget af

2. Mangeltilstand – noget vi får for lidt af, fx næringsstoffer

3. De psykiske og følelsesmæssige aspekter – traumer og længerevarende påvirkninger

4. Den fysiske krop – for lidt eller for meget bevægelse

5. Spiritualitet og mening med livet – mangel på dette eller religiøs fanatisme

For lidt og for meget…

clip_image001Min filosofi er, at for lidt og for meget aldrig er godt. Billedligt set er det som en landevej med dybe grøfter på begge sider. Den ene grøft symboliserer for lidt, og grøften til den anden side er for meget. Det optimale er naturligvis at køre cirka midt på vejen, for hvis man kommer ud i rabatten eller ned i grøfterne, sidder man fast og ødelægger sit køretøj. Imidlertid er der ingen, der altid kører på en lige linie midt på vejen. Livet er mere som en bil på en vej, end et tog på skinner. I bilen skal man hele tiden korrigere en lille smule på rattet, så bilen så vidt muligt holder sig inde på asfalten.

Så for at være i balance og ligevægt, skal man

1) Ikke være forgiftet af noget, man har fået for meget af

2) Have tilstrækkeligt af det, man har brug for

3) Være psykisk og følelsesmæssigt afbalanceret

4) Få passende mængde motion og bevægelse

5) Have fundet meningen med livet

Alle fem ting skal være i orden. Hvis bare en enkelt mangler, kan dét, at fokusere på de andre områder, være symptombehandling.

Mangel eller forgiftning kan vise sig på et eller flere planer: Det fysiske, det følelsesmæssige, det intellektuelle eller det spirituelle plan.

Her kommer tre eksempler på dette:

Eksempel 1: Forestil dig, at du har en helbredsmæssig udfordring og gør et stort nummer ud af at spise sundt, tage nødvendige kosttilskud, og arbejde med dig selv i personlig udvikling. Du kan ikke forstå, hvorfor du bliver ved med at have den helbredsmæssige udfordring. Hvis du lukker øjnene for, at du fortsat ryger og drikker, så lyver du for dig selv. Giften kan være med til at opveje de positive tiltag og tippe vægten over i den uhensigtsmæssige retning.

Eksempel 2: Hvis en person mangler et bestemt vitamin, så kan giftudrensning eller psykoterapi ikke hjælpe noget. Fx kan C-vitaminmangel ikke afhjælpes med personlig udvikling, massage eller medicin, men man vil på et tidspunkt få skørbug og dø af C-vitaminmanglen. For mellem 200 og 500 år siden kostede dette masser af søfolk livet. Uden C-vitamin i en periode kan man få følgende symptomer: Åreforkalkning, blødende tandkød, løse tænder, depression, utilpashed, træthed, blå mærker ved berøring, dårlig sårheling, irritation og ledsmerter. Til sidst dør man! De ”kloge” dengang sagde, at der ikke var noget at gøre ved det. Det var Guds vilje. Søfolkene fik en masse velmenende råd, men lige meget hjalp det. Hvis man sejlede mere end seks måneder, var sandsynligheden for at få skørbug stor. Når et skib stævnede ud, vidste man, at en vis procentdel af besætningen ville dø, inden skibet nåede hjem igen et par år senere. Er der noget i opfattelserne dengang, som vi kan genkende fra i dag, bare på et andet område?

Hvis man får for meget C-vitamin, er det som en forgiftning, der giver diarré, som kan medføre udtørring og derpå død.

Hvis man har blodsukker­ubalance­, udfordringer med sine led, celledelings­problematikker eller overvægt, får man ofte at vide af eksperterne, at man blot skal tage medicin – resten af sit liv. Og selvfølgelig er det således, at hvis man tror på, at der ikke er noget at gøre ved det, så er det rigtigt. Man kan vælge at affinde sig med situationen, og det er der mange, der gør.

Eksempel 3: Hvis man fjerner alle giftstofferne og giver masser af sund nærende kost, men samtidig har været udsat for en traumatisk oplevelse eller en længere tids negativ påvirkning, så kommer man i ubalance. Man bliver ved med at have det dårligt – indtil man fjerner sig fra kilden til traumerne og får gennembearbejdet oplevelserne.

Helhed

Det er hele vejen rundt, der skal være fokus. Hvis man kun fokuserer på et enkelt område eller to, er det symptombehandling – uanset hvor fornuftigt og godt dette så end måtte være.

Her kommer en uddybning af de fem områder:

1) Forgiftning af organismen

Hvad som helst vi får for meget af, virker som gift på kroppen. Hvis du drikker 50 liter vand om dagen i en måned, vil du dø af det. Hvis du løber maraton hver dag, kan det slide uhensigtsmæssigt på kroppen. Hvis du ryger, kan du få udfordringer med fx dine lunger.

Når du tager en hvilken som helst form for medicin, bliver du forgiftet, fordi medicin pr definition er giftigt. Hvis det ikke var giftigt, var det et kosttilskud.

Et stort indtag af kaffe kan påvirke blodtryk og blodsukkerbalancen. Kaffe i moderate mængder skader på ingen måde, men kaffe er en stimulans, som går ind og påvirker fysisk og psykisk. Hvis behovet for stimulering er stort, taler vi om en ubalance. Det gælder alle former for stimulering.

Forgiftningen kan være pludselig opstået, eller den kan komme snigende.

2) Mangel i organismen

Hvad som helst vi får for lidt af, kan skabe mangeltilstande, hvor vi risikerer helbredsmæssige udfordringer og for tidlig død. Den mad, du vælger at spise, påvirker fx, hvordan dit helbred er, hvordan dit energiniveau er, dit humør, og dine organers velbefindende. Et andet eksempel på en mangel kunne være væskeunderskud, som kan give sig udslag i hovedpine. Hvis dette er tilfældet, bør det afhjælpes med at drikke vand og afslapning – ikke ved indtagelse af sodavand eller kaffe, eller en hovedpinepille).

En mangeltilstand kan være voldsom. Prøv blot at holde vejret i nogle minutter. Mangeltilstanden kan også komme snigende – over årtier måske.

3) Psykisk og følelsesmæssig forgiftning eller mangel

En langvarig psykisk påvirkning eller et traume (hurtig voldsom påvirkning) kan sætte sig i kroppen. Hvis du hver dag i flere år får at vide, at du er et fjols, vil du efterhånden begynde at tro på det, og du kan risikere fx overvægt (en psykisk beskyttelse, der sætter sig i kroppen). Et chok kan forårsage, at nogle celler i kroppen begynder at dele sig uhæmmet, hvilket vil sige, at de ikke dør på det tidspunkt, de var designet til. Alle celler har deres egen livslængde. En slimhindecelle har kortere levetid end en tandcelle. Et chok/traume er en psykisk forgiftning. Hvis man ikke jævnligt får at vide, at man er elsket og værdsat, kan man udvikle en følelsesmæssig mangeltilstand.

4) Kroppen (bevægelse)

Hvis vi overhovedet ikke bruger kroppen, sygner den hen. En arm i gips vil efterhånden blive tyndere end den raske arm. Dyrker du ikke motion eller rører dig fysisk, skal du være ualmindelig heldig, hvis du ikke oplever forskellige livsstils­udfordringer. Også alt for megen ensidig brug af kroppen kan være skadeligt i form af nedslidning. Kroppen skal bruges til det, den er designet til – hverken mere eller mindre. Og den elsker variation.

Husk også at synge og danse. Disse bevægelser og vibrationer er godt både fysisk og psykisk.

5) Formålet og meningen med livet (spiritualitet)

Har man fundet sin hylde, sit kald, sin mission og lever sit potentiale, har man det, alt andet lige, bedst.

Det ses ikke sjældent, at folk dør relativt kort efter at de fx er gået på pension, eller at deres ægtefælle gennem mange år er afgået ved døden. De føler, at de har mistet deres identitet og formålet med at leve.

Vi har alle sammen forskellige mål og formål, og skal forskellige ting her i livet. Der er ikke en bestemt formel for det eneste rigtige – for der findes ikke noget, der kun er enten rigtigt eller forkert. Alt er læring. Vi bliver (forhåbentlig) hele tiden klogere og mere erfarne. Selv den største ”dumhed” eller ”fejltagelse” har iboende en diamant, som kan komme til udtryk senere. For nogen mennesker meget senere.

For lidt og for meget

Der er intet i vejen med en gang imellem at spise (for) meget, være negativ og i det hele taget være ufornuftig. Det er som landevejen med dybe grøfter på begge sider. Det bedste er at holde sig nogenlunde midt på vejen. En gang imellem at mærke rabatten i begge sider gør ikke noget. Det er, når vi går til ekstremerne, og det tager overhånd, at vi kan skabe os en helbredsmæssig udfordring eller en uhensigtsmæssig situation.

Et skib, der eksempelvis sejler over Atlanten fra London til New York, bevæger sig heller ikke i en lige linie. Kun sjældent vil det være præcist på kursen. For det meste vil skibet være en til fem grader ude af kurs, men retningen vil alligevel være lige på endemålet. Det ville kræve alt for store ressourcer at holde skibet eksakt på kursen, og det ville også være ligegyldigt.

For lidt og for meget sol

For lidt dags- og sollys giver D-vitaminmangel, som kan medføre visse helbredsmæssige udfordringer. For meget sol kan give en helbredsmæssig lidelse i huden, som får cellerne til at dele sig uhæmmet.

For lidt og for meget mad

For lidt mad giver sult. Hvis man ikke får noget som helst at spise i et par måneder, dør man af udhungring.

For stor en overflod af mad kan give velfærdsproblematikker i form af hjerte-/kar-udfordringer, fedme, blodsukkerubalancer og lignende.

For lidt og for meget forkælelse

Det er ikke sundt at få alting foræret hele tiden. Man skal have lov at slås for det, man gerne vil have – en gang imellem. Hvis ikke, bliver man doven eller får et lavt selvværd.

Det gælder også kroppen. Det er derfor at faste (det vil sige kun at spise en ganske lille smule eller ingenting) en gang imellem er sundt.

Læring

Den bedste måde at lære på er at blive bevidst om sammenhængen mellem valg/beslutning/handling – og de tilhørende konsekvenser. Hvis man samtidig kan forkorte afstanden/tiden mellem valget og konsekvensen, går læringen hurtigst.

Hvis du bliver forgiftet, så STOP DET!

Hvis du mangler noget, så SKAF DET!

Hvis du har været udsat for noget slemt, så GØR NOGET VED DET!

Hvis du ikke bruger din krop, så BRUG DEN!

Hvis du ikke har fundet meningen med dit liv, så FIND DEN!

– Alle mennesker gør hele tiden deres bedste

– Alle valg har konsekvenser – nogle på kort og andre på længere sigt

– Der er en mening med alting

For at du kan blive i stand til at tiltrække dig din ideelle partner, skal du have et godt helbred, samt være bevidst om hvad du skal gøre for at få det.

Leave a Reply

Bog om dating for mænd
Hvordan kan man finde sit livs udkårne og få parforholdet til at vare ved?
Bog

Læs mere om bogen på
www.Datingsider-SiderAfDating.dk

Soulmate gratis samtale coaching
Afklarende samtale
Ønsker du mere klarhed om hvordan du kan finde en kæreste?
Gratis afklarende samtale
Telefon


Eksempler frihed kontakt nyheder
Ny gruppe for singler
Denne gruppe vil give dig større klarhed som single, og vise dig hvad der skal til for at du kan tiltrække dig din ideelle partner og få parforholdet til at være ved. Klik her for at læse mere

Eksempler frihed kontakt nyheder
Artikler og blogposts

Klik på Blog/Nyheder for at læse forskellige artikler om dating og singleliv.
.
Foredrag og coaching

Klik på FOREDRAG eller WORKSHOP eller KURSUS eller COACHING eller GRUPPE for at læse mere
.
Følg os på facebook
facebook
Tilbud!
De mest læste artikler